Nieuwsbrief december 2023

De lichtjes maand is in volle gang. Met elkaar maakten we lichtjes en vierden we het Divali. Komende weken besteden we nog aandacht aan het Chanoeka en de kerst, feesten waarbij ook het licht centraal staat.

schedule 1 dec2023
bookmark_border Nieuwsbrief juni 2024
create Jessica Geldof

De lichtjes maand is in volle gang. Met elkaar maakten we lichtjes en vierden we het Divali. Komende weken besteden we nog aandacht aan het Chanoeka en de kerst, feesten waarbij ook het licht centraal staat.

De kerstviering vindt plaats in de avond. Om 17:30 uur zijn alle kinderen welkom op school in hun mooiste kleren. Wilt u wat lekkers meegeven aan uw kind? Na een opening op schoolplein, gaan alle kinderen naar de bouw om daar met elkaar te eten.

Voor ouders organiseren we weer een gezellige ‘koek en zopie', bij droog weer op het schoolplein en bij regen zoeken we een plek in de school. Zet u het alvast in uw agenda?

We hadden afgelopen weken te kampen met een heuse griepepidemie. Stuk voor stuk werden onze collega's ziek. Steeds weer moesten we creatief nadenken over de opvang van de stamgroepen. Het lerarentekort maakte dat heel erg lastig, op geen enkele aanvraag heeft onze afdeling P&O een beschikbare vervanger kunnen vinden. We hebben het opgelost met het doorschuiven van collega's, de inzet van onze ambulante collega's zoals de specialisten, directie en internbegeleider, hebben vakdocenten ingehuurd en helaas is het ook een aantal keren voorgekomen dat we u hebben moeten vragen uw kind thuis te houden. We hopen van harte dat het nu voorbij is en dat we in relatieve rust de decembermaand doorkomen.

Belangrijke data

  • 5 december Sinterklaas, alle kinderen om 12:00 uur uit. 
  • 8 december viering Paarse Vrijdag 
  • 21 december kerstviering. Iedereen om 17:30 uur weer op school. 
  • 22 december alle leerlingen om 12:00 uur uit. 
  • 23 december t/m 7 januari kerstvakantie.

Voorleeswedstrijd

In de bovenbouw werd een heuse voorleeswedstrijd gehouden. Leerlingen lazen uit een zelfgekozen boek voor aan de leerlingen van de midden- en bovenbouw. Ze werden beoordeeld door een vakjury, die uiteindelijk unaniem voor een winnaar heeft gekozen. Amira ontving een mooie bos bloemen en gaat onze school in de volgende ronde vertegenwoordigen. Deze volgende rond vindt plaats in de bibliotheek en bepaalt wie de winnaar van de wijk noordwest wordt. We wensen Amira veel succes!

Paarse Vrijdag

Volgende week vrijdag besteden we aandacht aan Paarse Vrijdag. U heeft hier een mail met uitgebreide informatie over ontvangen. Gisteren werd de voorlichtingsbijeenkomst daarover door juf Lisa georganiseerd. Zij legde uit wat Paarse Vrijdag inhoudt en hoe we dit bij ons op school vormgeven. Daarna is er een goed gesprek onderling ontstaan. Onze eigen juf Ayse heeft meegedaan aan de campagne voor Paarse Vrijdag.

Hier kunt u het filmpje terugkijken: Tanja Jess ontmoet Juf Ayse uit Utrecht - YouTube

Onderbouw

Chantilly is vrijdag 24 november met de bus naar het Huis van Sinterklaas geweest. Wat een avontuur was dat. Het huis van Sinterklaas is in het Catharijneconvent en is ook een prachtig museum in de binnenstad van Utrecht. We kregen een rondleiding door het museum en hebben prachtige mantels en mijters gezien van verschillende bisschoppen. We zijn zelfs in de werkkamer van Sinterklaas geweest en mochten de Sint vragen stellen.

Middenbouw

De middenbouw leert deze periode tijdens het project alles over typisch Nederlandse dingen! De traditie Sinterklaas komt goed aan bod en waarom vieren wij eigen kerst? Daarnaast onderzoeken wij het Wilhelmus, is het wel typisch Nederlands? We schrijven zelf een nieuwe versie die past bij deze tijd! De oudste middenbouwers leren de topografie van Nederland. De kinderen zijn betrokken en maken veel plezier! Volgende week beginnen we met het eindproduct.

Bovenbouw

Voor het project, Stem op mijn partij, hebben we dinsdag verkiezingen gehouden. Met een echte stempas konden de kinderen in ons eigen stembureau stemmen op de politieke partijen die ze zelf hebben opgericht. Er kwamen ook juffen en meesters stemmen. Inmiddels zijn de stemmen geteld en zet de grootste partij de eerste stappen om een coalitie te vormen

Directeur

Jessica Geldof

Jessica is directeur van OBS Jules Verne